Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam

Warmtebeelden in de zomer

Begin juni was het opeens flink warm. Meestal gebruik je een warmtebeeldcamera in de winter, maar ook in de zomer levert het interessante plaatjes op.

De gevelpanelen aan de rechterkant op de foto hierboven zijn van red cedar hout en cremewit van kleur. De panelen links zijn kunstof keralit en grijs. Rechts is de temperatuur al 46 graden, maar links is dat zelfs 55! En toen de planken nog groen waren werden ze met gemak meer dan 60 graden. Een verschil van minstens 25 graden tussen binnen en buiten heb je in de winter niet snel, maar in de zomer gebeurt het dagelijks.

Ook het dak wordt lekker warm. Met gemak 50 +. De zonnepanelen reflecteren te veel om goed te meten, maar die zijn minstens even warm.

IMG_3738

Aan de binnenzijde van het dak is goed te zien waar de tengels lopen. Deze zitten van binnenuit op het dakbeschot getimmerd. Daartussen is 5 cm PUR gespoten, Rc waarde 2,44. De spijkers zijn duidelijk te herkennen. Overigens is het verschil op deze foto slechts een enkele graad. Maar de binnenkant wordt toch nog een warme 28 graden.

 

IMG_3742

En dan het dak van de aanbouw, van onderaf genomen. Rechts lig de isolatie van de hal. Links is boven de schuur en niet geïsoleerd. De koude onderbreking is de draagbalk. Zonder isolatie wordt het dak 35,7, helemaal rechts waar de isolatie nog loopt is het zo’n 28 graden.

IMG_3740

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.