Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Over mij

Gevraagd en ongevraagd energieadvies, het zet mensen toch aan het denken en ik zie dan ook dat na een gesprek over energiebesparing mensen er toch mee aan de slag gaan. Alle beetjes bij elkaar besparen een hoop energie, uitstoot en geld. En energie verspillen, wie wil dat nou?

De eerste tijdelijke huurwoning begon het met spaarlampen. In het volgende huis ging het al snel verder met het tunen van ketel en radiatoren, licht en apparaten schakelen met afstandsbediening, bewegingssensoren in de gang en de eerste LED lamp van 2 W, destijds € 19,95! Na de aanschaf van een woning in 2013 konden ook verdergaande maatregelen getroffen gaan worden. Hierover lees je alles op dit blog.

Inmiddels ben ik mij verder gaan specialiseren in energiebesparende maatregelen en duurzame technieken. Dat leidde al snel tot een halvering van de energierekening. Nu is dat nog maar een kwart en met mijn hulp is de energierekening van anderen ook tot honderden euro’s lager geworden!

Door dit blog hoop ik mensen aan te zetten tot verdere energiebesparing. Voor hulp, advies  of meer informatie mag je natuurlijk altijd contact opnemen.

Naast deze website ben ik werkzaam als Adviseur Verduurzaming bij een grote woningcorporatie. Ook ben ik bestuurslid bij de Stichting Duurzaam Waterland en ben ik betrokken bij deelautoprojecten en openbare laadpalen bij gemeentes.

Luuk Oosterbaan

Ik ben ingeschreven bij de KvK onder nummer 75928353

BTW-ID NL002951649B40