Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam, Energiebesparing, Koelen/verwarmen

Infraroodpaneel op je thuiswerkplek

Nu het steeds kouder wordt begon het af en toe wel frisjes aan te voelen op de werkkamer op zolder. Niet dat het er kouder was dan in de rest van het huis, maar als je de hele dag achter een bureau zit krijg je het toch soms een beetje koud.

De thermostaat omhoog draaien is dan weer zonde, want in de rest van het huis is deze temperatuur prima. Zodra je weer begint te bewegen heb je het ook weer snel warm. Dus zocht ik iets voor plaatselijke en tijdelijke verwarming. Een gewoon elektrisch kacheltje verbruikt al snel 1000 W en daarmee zou het ook in no time een sauna worden.

Een mooi moment om op zoek te gaan naar een infrarood paneel. Hier was ik al langer nieuwsgierig naar. Op een paar plekken had ik het al in de praktijk gezien, maar altijd maar kort. Nu we voorlopig nog wel even thuis werken moet je toch een beetje investeren in een prettige werkplek.

Bureauverwarming

Na wat zoeken naar een klein paneel (de meeste infraroodpanelen zijn groot) vond ik de Quality heating bureauverwarming van 135 W.

De kwaliteit en het uiterlijk zijn prima in orde. Ik plaatste het paneel rechtop op mijn bureau, tegen de muur

De warmte die er af komt is heerlijk. Het gevoel van een subtiel zonnetje dat op je handen, armen en romp straalt zorgt er voor dat het niet meer koud voelt. Ook het houten bureau warmt een beetje mee op.

Dimmer

Af en toe voelde 135 W aan warmte alsnog al te veel. Dat heb ik opgelost door een eenvoudige stekkerdimmer waarmee je ook (gloei)lampen kunt dimmen. Op die manier kun je de gewenste warmte zelf instellen en gebruik je nog minder energie ook! Let er op dat het wattage van het paneel binnen de grenzen van de dimmer ligt.

Met een stekkerdimmer verlaag je heel eenvoudig het vermogen

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.