Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam

Duurzaam met Hellofresh

Even een wat minder technisch onderwerp, maar omdat dit ons zoveel plezier geeft wil ik er toch wat over schrijven. Ongeveer twee jaar hebben hebben wij de Hellofresh maaltijdbox ontdekt, en zijn daar inmiddels aardig verslingerd aan geraakt.

Vaker vegetarisch

Elke week kiezen we uit een heleboel lekkere recepten de 5 die wij het lekkerst vinden. Daar zitten ook vaak vegetarische recepten bij waarbij je vlees niet eens mist. Hierdoor eten wij vaker vegetarisch dan voorheen. Voor de lunch bestellen we vaak nog een soepje mee voor wat extra groente.

Duurzame bedrijfsvoering

Hellofresh heeft zelf al een goede pagina over duurzaamheid met heel veel informatie wat ze aan duurzaamheid doen. Daarop lees ik al meer ambitie dan bij de lokale supermarkt: Geen omwegen, geen voedselverspilling, weinig verpakkingsmateriaal en wat er overblijft gaat naar de voedselbank. Tevens compenseren ze alle CO2 uitstoot. En dat is nou eenmaal makkelijker als je weinig CO2 uit stoot.

Wat ik daar nog aan toe wil voegen is dat er echt weinig afval overblijft, minder of net zo veel als dat je naar de supermarkt zou gaan. Doordat we met z’n vieren van een tweepersoons box eten blijft er ook haast nooit eten over. Ook zitten er regelmatig producten met een eco label tussen.

Het enige lastige is de kartonnen doos. Die gebruiken de kinderen echter weer vaak om (Hellofreshje) mee te spelen, en daarna doen we het oud papier erin zodat we een mooie stapel dozen hebben voor het oud papier.

Ook nog leuk is dat ze soms met een elektrisch busje komen brengen.

Door Hellofresh eten we vaker vegetarisch

Energiepionier

Kortingscode Hellofresh

Ook eens Hellofresh proberen? Via onderstaande button krijg je € 25 korting op je eerste box. Je kunt ook de volgende kortingscode gebruiken: HS-BGG7ODERL

Bestel je al soms of vaker een Hellofresh box en bankier je bij de ING? Dan kun je in de ING Rentepuntenwinkel ook een kortingscode krijgen die geldig is voor bestaande klanten.

Heb jij al eens een maaltijdbox geprobeerd?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.