Een paar weken geleden stakingspoolde ik mee met de auteur van de Geluksmachine. Van dat boek had ik eens een recensie gelezen en ondanks mijn interesse in (elektrische) auto’s heb ik dit boek nog niet gelezen. Daar gaat deze blog verder niet over, maar toen ik een aantal weken geleden besloot een elektrische fiets te kopen heb ik daarna wel meermaals gedacht ‘Wat een geluksmachine, deze elektrische fiets’.

Je hebt al snel niet meer door dat je zo hard fietst. Pas als je een normale fietser inhaalt besef je pas weer dat je toch een stukkie harder gaat. De eerste week voelde het zelfs een beetje als valsspelen. En ondertussen wordt je alsnog voorbij gezoefd door wielrenners en high speed e-bike. Toch zal het in minuten niet heel veel schelen, mede omdat je in de binnenstad aardig wordt opgehouden door de drukte.

Een enkele reis is 18 kilometer, en een klein overtochtje met de pont. Dat is te doen in 50 minuten.

En het boek, dat heb ik nu besteld als vakantieleesvoer.