Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam

De geluksmachine kan ook een elektrische fiets zijn

Een paar weken geleden stakingspoolde ik mee met de auteur van de Geluksmachine. Van dat boek had ik eens een recensie gelezen en ondanks mijn interesse in (elektrische) auto’s heb ik dit boek nog niet gelezen.

Daar gaat deze blog verder niet over, maar toen ik een aantal weken geleden besloot een elektrische fiets te kopen heb ik daarna wel meermaals gedacht ‘Wat een geluksmachine, deze elektrische fiets’.

De lokale fietsenwinkel had een aantrekkelijk geprijsd model staan: de Giant Entour-E+1 met 500 Wh accu. Een paar dagen later kon ik ‘m dus al ophalen.

Je hebt al snel niet meer door dat je zo hard fietst. Pas als je een normale fietser inhaalt besef je pas weer dat je toch een stukkie harder gaat. De eerste week voelde het zelfs een beetje als valsspelen. En ondertussen wordt je alsnog voorbij gezoefd door wielrenners en high speed e-bike. Toch zal het in minuten niet heel veel schelen, mede omdat je in de binnenstad aardig wordt opgehouden door de drukte.

Een enkele reis is 18 kilometer, en een klein overtochtje met de pont. Dat is te doen in 50 minuten. Je hoofd leegfietsen en in beweging zijn is heerlijk en een aangename afwisseling tussen in de auto of openbaar vervoer zitten.

En het boek, dat heb ik nu besteld als vakantieleesvoer.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.