Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Domotica

Accu Fibaro rookmelder snel leeg

Al meer dan anderhalf jaar hangen hier twee Fibaro v1 rookmelders. Het is in die tijd een paar keer voorgekomen dat de accu leeg was, terwijl er geen melding is gegeven. Niet met een piepje en ook niet via de Fibaro interface. Hierdoor dacht ik dat de rookmelders het gewoon deden, terwijl ik in werkelijkheid nooit gewaarschuwd zou worden in het geval van brand.

In eerste instantie dacht ik dat de accu zo snel leeg liep door instellingen die ik had gedaan in de interface. Met een nieuwe batterij en de instellingen weer terug naar standaard was de accu echter weer binnen twee maanden leeg. Ook de intervallen nog verder verlengen t.o.v. de standaard instelling bracht geen verbetering.

Wat het is, geen idee. Een ander exemplaar geeft ook geen melding van een lege batterij. Deze test ik nu zelf regelmatig door het knopje even lang ingedrukt te houden totdat de rookmelder een piepje geeft.

Uiteindelijk heb ik de rookmelder vervangen door een v2 versie. Op de doos hiervan wordt geclaimd dat de batterij meer dan een jaar mee moet gaan. Ook zend de v2 versie automatisch een alarm frame uit waar de verlichting op reageert. In de v1 moest je dit nog zelf activeren.

1 Comment

  1. Ad van de Wouw

    de batterij van mijn rookmelder is na 18 dagen al leeg

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.