Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Auto gloeilampen vervangen door LED

Nu er in het huis geen enkel gloeilampje meer was te vervangen door LED of spaarlamp moest er uitgeweken wrden naar de auto. Hoewel de Toyota Prius als zuinige en moderne auto te boek staat, zitten er toch nog flink wat gloeilampjes in.

De koplampen zijn Full-LED, wat een nog beter licht geeft dan xenon. Dat is echt helemaal top: helder licht en meteen op volle sterkte. De kleine stadslichtjes, kentekenverlichting en het volledige interieur was echter nog voorzien van gloeilampen.

Via Dealextreme zijn goedkoop veel verschillende LED te koop. Helaas is daar absoluut niet te zien welke kleur licht de leds geven. En vind je iets in een mooie kleur, kan het al snel weer stuk gaan. En omdat er verschillende fittingen in de Prius zitten, is het onmogelijk om overal dezelfde kleur in te krijgen.

Na heel wat lampjes besteld en getest te hebben zonder succes, uiteindelijk in Duitsland een degelijke fabrikant van LED verlichting voor in de auto gevonden (www.hypercolor.de). Hier kun je het merk en type auto aanklikken en dan hebben ze een complete set met de goede lampjes. En via het filmpje verlichting vervangen door LED Toyota Prius III zie je precies hoe het moet.

En het mooiste: je kunt kiezen tussen verschillende kleuren wit. 3000k (warmwit), 4000k (neutraalwit) of 6500k (koudwit). Zelf heb ik gekozen voor 4000k en dat matcht perfect met de LED koplampen. Helaas zijn ze wel stevig aan de prijs, dus het is de vraag of je ze ooit terug zal verdienen, maar ik vind gloeilampen gewoon niet meer kunnen. En nu zal er nooit meer een lampje hoeven te worden vervangen.

En als bonus een occasion test van de Toyota Prius waarin verteld wordt wat een goede keuze de Prius is.

https://www.youtube.com/watch?v=aNRMNrJa7h4

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.