Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Over mij

Gevraagd en ongevraagd energieadvies, het zet mensen toch aan het denken en ik zie dan ook dat na een gesprek over energiebesparing mensen er toch mee aan de slag gaan. Alle beetjes bij elkaar besparen een hoop energie, uitstoot en geld. En energie verspillen, wie wil dat nou?

De eerste tijdelijke huurwoning begon het met spaarlampen. In het volgende huis ging het al snel verder met het tunen van ketel en radiatoren, licht en apparaten schakelen met afstandsbediening, bewegingssensoren in de gang en de eerste LED lamp van 2 W, destijds € 19,95! Na de aanschaf van een woning in 2013 konden ook verdergaande maatregelen getroffen gaan worden. Hierover lees je alles op dit blog.

Inmiddels ben ik mij verder gaan specialiseren in energiebesparende maatregelen en duurzame technieken: warmtepompen, zonnepanelen, isolatie, isolerende kozijnen en deuren, kierdichting, CO2 gestuurde ventilatie, verwarmingssystemen, energie-opslag, noem maar op!

Naast deze website ben ik in het dagelijks leven werkzaam als ‘Regisseur verduurzaming vastgoed’ bij een grote woningcorporatie. Hier ben ik verantwoordelijk voor her programma om alle woningen in 2050 goed geïsoleerd en CO2 neutraal te hebben. Omdat het vaak grotere complexen zijn, liggen er ook uitdagingen op het gebied van opslag, grootschalige opwek van stroom en warmte en het connected maken van al die systemen.

Ook ben ik bestuurslid bij de Stichting Duurzaam Waterland en ben ik betrokken bij deelautoprojecten en openbare laadpalen bij gemeentes.

Door dit blog hoop ik mensen aan te zetten tot verdere energiebesparing. Mocht je zelf ook wel wat hulp kunnen gebruiken, kijk dan op de pagina advies waar ik je mee kan helpen.

Linkedin: Luuk Oosterbaan

Ik ben ingeschreven bij de KvK onder nummer 75928353

BTW-ID NL002951649B40