Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam

Toyota Prius als gezinsauto

De Toyota Prius is een ruime gezinsauto, groot genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen. Door de vorm van de Toyota Prius is het helemaal achterin in de kofferbak af en toe wat passen en meten, maar de kofferbak is toch zo’n 450 L groot. Dat is een stuk groter dan een kofferbak van een C-segment hatchback en maar een klein beetje kleiner dan een compacte stationwagen als bijvoorbeeld de Renault Megane. Er is genoeg ruimte voor een weekendje weg met twee kinderen (baby en peuter). Zeker als je de bagage afdekhoes en de dubbele  bodem zoals die je op de foto ziet thuis laat.

Met de grote kinderzitjes van tegenwoordig weet de Prius ook wel raad. De beenruimte achterin is namelijk enorm door het onderstel uit het D segment. Achterwaarts gerichte zitjes, en een maxi-cosi in een isofix base passen gewoon op de stoel achter mij terwijl ik 1,90 m ben. Op de grond blijft er dan nog genoeg ruimte over om er twee weekendtassen neer te zetten.

Ik vind het wel een sport om zo te passen en meten dat alles netjes in de achterbak past, Die momenten leg ik dan ook graag even vast. Dat is inmiddels een hele serie geworden:

Alles voor een weekend naar Center Parcs. Zelfs een Stokke Triptrap (standaard maar een kinderstoel in het huisje) zit er tussen. Daarnaast nog de complete kinderwagen.

Twee grote koffers en de kinderwagen zijn ook geen probleem. Dan moet het er wel precies zo in. En de wagenbak moet nog plat gevouwen worden.

Kinderwagen, campingbedje, box met eten, tas met speelgoed  en kleding voor een vakantie van twee weken zitten hier allemaal in.

Vreemde bagage

Twee fietsen passen er ook net in, maar dan moet de achterbank wel plat en kunnen de kinderen niet mee.

Met een gedeeltelijk platte achterbank past er ook nog een flinke glijbaan én een peuter in.

Een ritje naar de bouwmarkt is ook geen probleem als je maar een kind meeneemt.

3 Comments

  1. Roxanne

    Heel fijn om te zien dat er 2 fietsen in passen bedankt voor de foto’s!

  2. Tessa Timmermans

    Geniaal!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.