Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam

Kinderspeelgoed, kerstverlichting en batterijen

In elk stukje speelgoed moet er tegenwoordig wel een batterij.  En dan kom je in de kerstperiode waar er ook veel (Led) kerstverlichting op batterijen werkt en dan wordt de potentiële berg lege batterijen wel heel snel groter. Dat begint wel een beetje slecht te voelen.

Ik had een poosje geleden al een pakje Ladda AA & AAA oplaadbare batterijen bij de IKEA gekocht en dat beviel goed. Er zijn twee verschillende capaciteiten waarvan de goedkoopste € 2,99 voor 4 stuks kosten. Voor de meeste (kinder)dingen is dat meer dan genoeg. Een paar ledjes en wat geluid en soms een motortje. Meestal is de interesse al eerder weg dan dat de batterij leeg is, en anders is batterij wisselen ook een leuke bezigheid. Mijn zoontje vindt het inmiddels bijna leuker om batterijen te verwisselen dan daadwerkelijk met het speelgoed te spelen…

Alle batterijen zaten al snel ergens in, en het wisselen gebeurde wel erg vaak. Door de positieve ervaring met de eerste oplaadbare batterijen heb ik nog 10 AA en 10 AAA batterijen bijgekocht. Een batterijlader hadden wel al. Door een mooie aanbieding op de site van NKON kostte dat slechts €1 per batterij. De capaciteit was ook nog eens dubbel zo hoog als die van de IKEA, wat soms ook wel handig is.

Voorlopig batterijen genoeg en geen chemisch afval.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.