Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Isolatie op de schuurdeur

Op eerdere warmtebeeldfoto’s was al te zien dat deuren relatief grote warmtelekken zijn. Door de geringe dikte is dat natuurlijk ook wel logisch. En in de aanbouw zitten twee deuren die warm van koud scheiden. Hierdoor is in de aanbouw altijd te koud of te warm. Er zijn speciale extra isolerende deuren die een kern van zeer sterk isolerend materiaal hebben, maar dat kan altijd nog.

FLIR0088Eerst beginnen met een plaatje isolatie op de deur in de schuur. Met een Rd waarde van 0,85 bij 3 cm niet heel veel, maar dikker kan helaas niet in verband met de deurklink. Eerst was er slechts een plaatje hout van een aantal millimeter, dus al een forse verbetering.

De isolatie is van XPS piepschuim. Niet met de bekende bolletjes, dat is EPS, maar XPS. XPS is drukvaster, isoleert beter en kan minder water opnemen dan EPS. Het moet namelijk ook nog op het platte dak van de uitbouw komen. Bij de Gamma liggen er alleen EPS platen, de Hornbach heeft wel XPS platen.

Nog beter zijn PIR of Resol platen, met Rd waardes van 1,35 en 1,5. Die zijn echter alleen bij gespecialiseerde bedrijven te krijgen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.