Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Hele mooie dimbare G4 en G9 LED lampjes

Twee jaar geleden vond ik bij Dealextreme al mooie leds met een G4 voet. Deze armaturen heb ik in de badkamer en in de keuken. Allemaal werkend op 12V. De Led’s in de badkamer doen het nog perfect, maar die in de keuken zijn bijna allemaal uitgevallen.

Het verschil is dat er in de badkamsku_447114_1er een speciale LED voeding gemonteerd is. in de keuken liggen de ouderwetse spoelen nog in het verlaagde plafond. Die hebben de led lampjes langzaam maar zeker gesloopt. Wel branden ze in de keuken aanzienlijk langer en vaker dan in de badkamer, maar de eersten gingen al vrij snel stuk.

Al browsend merk je dan toch weer dat de techniek heel snel gaat. De lampjes worden kleiner en mooier en worden zo meer geschikt voor open armaturen.  Om te testen heb ik de meshion g4 dimmable 200 lumen warm white besteld.

G9 lastige maat voor led

G9 Led lampjes zijn altijd lastig geweest. Ze zijn heel erg klein, werken op 230 V en geven vaak veel licht. Hierdoor moet er op een klein oppervlakte elektronica zitten om de led te regelen, en er moet een felle led in zitten. Een nieuw fenomeen zijn de filament led lampen. Dunne led lampjes die wel wat op gloeidraad lijken.

Zo heb je het volgende lampje: G9 4W dimmable led warm whit LED. Ziet er prachtig uit! Deze ziet er nog traditioneler uit. En zo zijn er nog meer Dimbare G9 LED’s

sku_422153_4

sku_422153_2

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.