Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Geen last meer van tocht in de woonkamer

Waar we de eerste winter in het nieuwe huis nog wel eens een koude vlaag tocht door de woonkamer voelden komen, is dat na diverse maatregelen die de afgelopen tijd genomen zijn niet meer voorgekomen.

Het is nog niet echt koud geweest, maar het eerste gevoel is zeer positief. Door oude versleten deur en raamrubbers te vervangen komt daar nu geen zuchtje koude wind meer door binnen. Samen met het met piepschuim dichtstoppen van de kabeldoorvoer naar de kruipruimte in de meterkast  en het dichtzetten van een ventilatierooster aan de kant van het huis waar de wind het meeste op staat, heeft dit er voor gezorgd dat er geen tocht meer te voelen is.

Omdat de meterkast en de voordeur allebei in de gang zitten, was het daar voorheen een stuk kouder dan in de woonkamer. Nu is het daar ook een stuk warmer geworden, wat er hopelijk ook voor zorgt dat de bovenverdieping en woonkamer weer minder snel afkoelen.

Natuurlijk staat er aan een kant van de woonkamer altijd een ventilatierooster open, en is het mechanische ventilatiesysteem altijd ingeschakeld om een gecontroleerde hoeveelheid lucht te verversen, zodat het niet vochtig en bedompt wordt.

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.