Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Gaskraan keuken afgedopt

Weer een stapje dichterbij ‘all electric’. De gaskraan in de keuken is afgedopt en een perilex aansluiting voor het inductiekoken is aangelegd. Daarvoor moest de meterkast nog een stukje worden uitgebreid. De huidige kast zat vol. Nu hangt er nog een kast naast. Gelijk zijn er nog twee groepen bijgezet voor de toekomstige elektrische auto en voor de warm water voorziening op zolder.

Overstappen van gas naar inductie was geen gemakkelijke. De huidige keuken was toen we hier 8 jaar geleden kwamen wonen al aan vervanging toe, maar hebben we al die jaren nog op weten te lappen. Daar inductie in plaatsen zou zonde zijn geweest. Nu was het eindelijk tijd voor een nieuwe keuken.

Het beste moment om over te stappen is dus bij het plaatsen van een nieuwe keuken óf vandaag nog als je al weet dat je nog lang met de keuken kunt doen.

De kookgroep zit helemaal links en is aangesloten op 2 verschillende fases
Bij het vervangen van het kanaal van de afzuigkap meteen even meten hoe dik de isolatie is. 8 cm PUR bij een huis uit 1985 is tamelijk bijzonder
Vergeet geen terugslagklep in het afzuigkanaal te monteren; PUR of kit ook de naden bij de muur goed af. Harde wind perst zich door de kleinste gaatjes.

2 Comments

  1. T.M. Brandts

    Dag Luuk,
    Goeie zet. Wij hebben dit vorig jaar in juli gedaan. Het scheelt niet veel gas, ik denk zo’n 80 kuub per jaar, maar het wordt een stuk schoner in huis. Pas als je gasfornuis c.q. kookplaat weg is merk je hoe smerig het was. Je wist niet beter… we hadden het veel eerder moeten doen. Succ3s met de keuken!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.