Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Dimbare LED lamp met sfeer: Philips Dimtone

Voor de woonkamer hebben we eindelijk mooie lampen voor het zitgedeelte gevonden. Naast dat het armatuur mooi moest zijn, moest er ook goed een dimbare LED lamp in kunnen en dan het liefste een van Philips.

De meest recente lampen van Philips geven namelijk een erg mooie lichtkleur die nauwelijks meer van een gloeilamp is te onderscheiden. Naast de gewone dimbare LED lampen is er ook de Philips Dimtone. Deze verandert net zoals een ouderwetse gloeilamp van kleur naarmate hij verder gedimd wordt: van 2700k warmwit naar 2200k extra warm wit (vergelijkbaar met kaarslicht), voor een extra warme sfeer. Als een normale LED lamp wordt gedimd veranderd namelijk niet de lichtkleur, maar alleen de intensiteit.

philips dimtone (Small)De Dimtone is wel flink duurder dan een normale LED lamp. Voor de E27 8W Dimtone betaal je ca. € 30, tegen € 8 voor een gewone dimbare LED van 8 W. De Dimtone komt echter uit de Master serie, die van een hogere kwaliteit zijn dan de standaard lampen. Dat moet zich uiten in een langere levensduur en een grote compatibiliteit met diverse dimmers. Met de Fibaro dimmer werkt hij ook perfect, alleen dichtbij hoor je een zachte brom. Voor de woonkamer is dat echter geen probleem.

Dim je de lamp niet of nauwelijks, dan is dat het prijsverschil niet waard en kun je beter een gewone LED lamp nemen. Doordat daar minder elektronica inzit is die zelfs net een tikkeltje zuiniger. Was de dimcurve van een gloeilamp echter de reden om nog niet over te stappen, dan is dit een mooi alternatief.

De Philips Dimtone is onder andere verkrijgbaar via www.klusspullen.nl. U krijgt 5% korting op uw eerste bestelling als tijdens de registratie kluscode 27898825 opgegeven wordt in het vakje “Hoe heeft u ons gevonden”klusspullen.nl korting kluscode

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.