Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Domotica

Software update voor Home Center Lite en nieuwe dimmer aangekondigd

Het is een tijdje stil geweest bij Fibaro qua updates, maar nu komen er een paar mooie dingen aan. Er is een software update voor de Home Center Lite (HCL) die het systeem klaarmaakt voor de langverwachte versie 4. Deze versie is al lang beschikbaar voor de Home Center 2, maar zou pas naar de Lite komen als alle bugs uit de software zouden zijn. Kennelijk is dat nu het geval. Op het forum wordt gezegd dat versie 4 er nu echt bijna aan komt.

Ook is er een nieuwe dimmer aangekondigd. De Fibaro Dimmer v2. Grootste vernieuwing is dat de module zowel fase-aansnijding als fase-afsnijding ondersteund. Met name de Philips LED armaturen werken met fase-afsnijding. Losse (Philips) LED lampen met een traditionele GU10 of E27 werken vaak met fase aansnijding. Kortweg betekent het dat de nieuwe dimmer ook alle armaturen met ingebouwde LED goed kan dimmen. De dimmer herkent zelf hoe de lamp het best gedimd kan worden.

Daarnaast kan nu ook het energieverbruik gemeten worden, kunnen scenes beter aangestuurd worden en zitten er nog een aantal kleine verbeteringen in. Het volledige overzicht vind je op http://www.fibaro.com/files/presentation_dimmer2.pdf

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.