Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Over mij

Ik ben Luuk Oosterbaan, Energiepionier. Als snelle denker zie ik complexe verbanden tussen E, W en IT installaties en leg daar makkelijk de verbinding. Slim energie besparen is mijn missie. Goede verlichting een passie. Ik ben graag bezig met onderzoeken, concepten ontwikkelen. Oplossingen in gang zetten doe ik ook graag.

Ik kan inzoomen tot op de details maar ook het grote plaatje zien. Met daarnaast diepgaande data en installatie kennis combineer ik analyses en monitoring aan acties. Van innovatie en van complexe problemen praktisch maken word ik blij.

Naast zelfstandig Energiepionier ben ik werkzaam als ‘Vastgoed Regisseur’ bij een grote woningcorporatie. Hier ben ik verantwoordelijk voor her programma om alle woningen in 2050 energiezuinig, goed geïsoleerd en CO2 neutraal te hebben. 

Passie voor innovatie & energiebesparende technieken
Mijn missie? Slim energie besparen

Hoe het begon

In mijn eerste tijdelijke huurwoning begon het met spaarlampen. In het volgende huis ging het al snel verder met het tunen van ketel en radiatoren, licht en apparaten schakelen met afstandsbediening, bewegingssensoren in de gang en de eerste LED lamp van 2 W, destijds € 19,95! Na de aanschaf van een woning in 2013 konden ook verdergaande maatregelen getroffen gaan worden.

Alle besparingsmaatregelen bij elkaar schelen een hoop energie, uitstoot en geld. En energie verspillen, wie wil dat nou?

Inmiddels heb ik mij volledig gespecialiseerd in energiebesparende maatregelen voor woningen en collectieve installaties in grote complexen. Alles met een stekker heeft mijn grote interesse. Van duurzame technieken als warmtepompen, zonnepanelen, isolatie, ventilatiesystemen, regeltechniek, energiemonitoringssystemen, verwarmingssystemen tot aan energie-opslag. 

Data is key

Alles begint echter met data & inzicht. Doordat ik meer dan 10 jaar als Data & Analytics consultant en Data Architect heb gewerkt weet ik ook makkelijk waarde en inzicht uit data te halen en die overzichtelijk te presenteren. Mijn favoriete tool hierbij is Power BI.

Ook ben ik bestuurslid bij de Stichting Duurzaam Waterland en ben ik betrokken bij deelautoprojecten en openbare laadpalen bij gemeentes.

Mocht je als particulier hulp kunnen gebruiken, kijk dan op de pagina Particulier waar ik je mee kan helpen. Voor bedrijven en organisaties ben ik ook beschikbaar voor tijdelijke opdrachten.

Luuk Oosterbaan