Energiepionier

Energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Niebla waterbesparende douchekop

We hadden al een waterbesparende douchekop, maar toen kwam ik deze Niebla tegen. Met een waterverbruik van 4,5 L/min nóg zuiniger dan die ik al had. Het idee erachter is dat het water in hele kleine druppeltjes wordt verdeeld waardoor je toch heel veel water voelt.

En het werkt, net als bij de voorgaande douchekop voelde het de eerste week ‘anders’, maar na een week was je weer gewend. Je haar kun je er nog steeds prima onder uitspoelen en de straal is net zo breed, zo niet breder dan de andere douchekop. Er zijn zelfs momenten dat ik de kraan wat verder dicht draai omdat er voor mijn gevoel nog te veel uit komt.

Doorstroomverwarmer

Door het lage verbruik pendelt mijn oude gasketeltje de hele tijd. De ketel kan zo’n kleine hoeveelheid warmte niet leveren en moet daardoor steeds uit om het water niet te heet te laten worden. Probeer maar eens met een vlammenwerper een waxinelichtje aan te krijgen, dat idee.

Mocht je willen over willen schakelen van gas naar elektrisch, dan is dit de ideale douchekop. Met een elektrische doorstromer van 11 kW komt er dan een meer dan prima straal uit de douche. Die 11 kW is dan waarschijnlijk niet eens helemaal nodig. Een boiler ook niet, scheelt ook weer een grote boiler met dito stilstandsverlies. Wel heb je een drie fasen aansluiting nodig.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: