Onafhankelijk advies over energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Energiebesparing

Niebla waterbesparende douchekop

We hadden al een waterbesparende douchekop, maar toen kwam ik deze Niebla tegen. Met een waterverbruik van 4,5 L/min nóg zuiniger dan die ik al had. Het idee erachter is dat het water in hele kleine druppeltjes wordt verdeeld waardoor je toch heel veel water voelt.

En het werkt, net als bij de voorgaande douchekop voelde het de eerste week ‘anders’, maar na een week was je weer gewend. Je haar kun je er nog steeds prima onder uitspoelen en de straal is net zo breed, zo niet breder dan de andere douchekop. Er zijn zelfs momenten dat ik de kraan wat verder dicht draai omdat er voor mijn gevoel nog te veel uit komt.

Doorstroomverwarmer

Door het lage verbruik pendelt mijn oude gasketeltje de hele tijd. De ketel kan zo’n kleine hoeveelheid warmte niet leveren en moet daardoor steeds uit om het water niet te heet te laten worden. Probeer maar eens met een vlammenwerper een waxinelichtje aan te krijgen, dat idee.

Mocht je willen over willen schakelen van gas naar elektrisch, dan is dit de ideale douchekop. Met een elektrische doorstromer van 11 kW komt er dan een meer dan prima straal uit de douche. Die 11 kW is dan waarschijnlijk niet eens helemaal nodig. Een boiler ook niet, scheelt ook weer een grote boiler met dito stilstandsverlies. Wel heb je een drie fasen aansluiting nodig.

3 Comments

  1. kodessr

    Pro tip: Koop het originele product, wat ook te koop is in Nederland. Nieble verkoopt gewoon de Methven Kiri Low Flow. Te koop bij allerlei sanitair webwinkels voor rond de 35 ipv 55 euro. Scheelt het je nog meer 🙂

  2. Stijn

    Top tip. Voor 40,- heb je de Methven in huis. Niets hoeft je tegen te houden om hem direct te bestellen, dus werd hij De volgende dag geleverd, meteen aangesloten en geprobeerd. Het is een beetje wennen, maar niet vervelend. De kraan staat een stuk warmer, maar het scheelt veel water en de kinderen vinden het fijner douchen.
    Als je twijfelt aan deze tip, zou ik het gewoon doen. Wat heb je te verliezen?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.