Energiepionier

Energiebesparing, domotica & duurzaamheid

Duurzaam, Energiebesparing

Firmware ELGA upgraden

Sinds Firmware versie 12.65  is het mogelijk om de firmware van de ELGA te upgraden naar een nieuwere versie. Daarmee worden functies uitgebreid en verbeteringen in de algemene werking doorgevoerd.  Zo is het vanaf firmware versie 16.0 mogelijk via instellingen in de Honeywell Touch thermostaat de werking van de ELGA aan te passen.

Heb je een ELGA van medio 2016 of later met een Toshiba buitenunit dan is het mogelijk om via de RJ12 servicepoort op het moederbord van de ELGA een RS485 serieel naar usb kabel aan te sluiten en de firmware te upgraden. Naast de kabel heb je ook nog een stukje (Windows) software nodig: de Techneco  Servicetool. Met de servicetool kun je de firmware upgraden en allerlei waardes en statussen bekijken. Deze hard en software heeft de Techneco erkende installateur beschikbaar. Hem kun je vragen een update uit te voeren, maar je kunt het met behulp van de handleiding ELGA Servicetool ook zelf doen.

Daar zitten wel de nodige gevaren aan. Als er tijdens het updaten iets mis gaat kan het nodig zijn de printplaat te vervangen. Techneco adviseert een reserve moederbord paraat te hebben. Ik zou adviseren de upgrade niet midden in de winter te doen ;-). En je hebt dus een kabel nodig. Je kan ‘m zelf maken, kopen (zoek op “Techneco Toebehoren voor warmtepomp 60946” of op Marktplaats) of aan je installateur vragen. Als je in de buurt woont kan ik ook helpen. De nieuwste ELGA Firmware staat op de site van Techneco.

2 Comments

  1. Beste Luuk, mooi dat je zoveel info deelt. Vraag: ik heb een Elga uit november 2011 met een Toshiba buitenunit. Kan ik daar ook de firmware van upgraden? Ik wil graag het +4 C uitschakeling verlagen. Groet, Jos

    • Weet je zeker dat het een Toshiba is en geen Carrier? Voor oudere modellen kan de 4 graden grens er ook af worden gehaald, maar dat moet door Techneco gedaan worden.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: